Beykozlu
New member
Bal Kabağı Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Bal Kabağı Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kilo bal kabağı
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 iri ceviz kadar tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker karabiber, pul biber, tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakların kabukları soyulur yıkanır bir parmak genişliğinde halka halka kesilir onlarda kısa çubuk halinde kesilir.
- Soğanlar incecik doğranır suya konur acılığı çıksın diye pirinçlerde ılık suya koyulur.
- çabucak sonrasında fırın tepsisine kabak, daha sonra sudan sıkılarak alınan soğan, güzelce yıkanıp süzülen pirinç kat kat döşenir.
- En üste baharatlar tuz, şeker, modül parça tereyağı, sıvı yağ eklenir bir bardak ılık su ek edilir.
- Üzeri yağlı kağıt ve folyo ile kapatılır 250 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Ortada çatalla bakılır fazla yumuşatılmaz diriliği kaybolmasın ondan sonrasında üzeri açılır 5- 10 dakika da fırında bu biçimde bırakılır.
Bal Kabağı Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı