Bakan Kasapoğlu, Soçi-Giresun Yüzme Maratonu Belgeseli’nin galasına katıldı

semaver

New member
Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Bina’da gerçekleşen programa eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Giresun Valisi Enver Ünlü, Türkiye Yüzme Federasyonu Lideri Erkan Yalçın, Tertip Komitesi Lideri Mustafa Özer ve atletler katıldı.

Koronavirüs salgınına vurgu yaparak konuşmasına başlayan Bakan Kasapoğlu, “Sağlık çalışanlarının özverisine dikkat çekmeyi amaçlayan ve hem de sporun tam da hedefine uygun bir biçimde Türkiye ve Rusya dostluğunu pekiştirme noktasında misyon üstelenen bir maratonun ve bu maratonun belgeselinin galası için bir ortadayız. Spor dostluğu kardeşliği, barışı ve sıhhati, toplumsal, fizikî ve ruhsal manada amaçlayan bir olgu. Biz de bakanlık olarak sporun her bir branşını birbirinden kıymetli görüyoruz. Spora erişimi her alanda kolaylaştırma, güçlendirme ve performans noktasında geliştirmek için bir fazlaca çalışmamız var” dedi.

“ÜÇ MİLYONA YAKIN İNSANIMIZA YÜZME ÖĞRETTİK”

Bakan Kasapoğlu, son 2 yılda pandemiye karşın yüzme branşında değerli bir kademe kaydettiklerini belirterek, “Bugün yüzme sporu ve bu vesile ile gerçekleştirilen 220 Km’lik bir açık maratonun tanıtımı ve kayda alınması belgeseli vesilesi ile bir ortadayız. Aleksandr Popov’un sözüyle suyla dost olun, su sizi ona dost olursanız sizi bağrına basacaktır. İşte bugün ona dost olan, suyla bütünleşen kıymetli atletlerimizin iştiraki ile değerli bir beraberliği yaşıyoruz. Bilhassa ülkemizin her alanda olduğu üzere yüzmede de olan argümanını perçinleme ismine değerli bir heyecanı da yaşıyoruz. En temel branşlarımızdan biri olan yüzme, pandemiye karşın son 2 yılda kıymetli bir basamak kaydetti. Üç milyona yakın insanımıza yüzme öğrettik. Olimpik, yarı olimpik ve portatif havuzlarımızla Türkiye’nin her bir tarafında yüzmeye erişimi sağlamak ismine çalışmalarımız tüm hızlıyla devama edecek. Kadın-erkek, genç-yaşlı isteyen herkese yüzme öğretme savımızı bir dahalemek istiyorum. Bu manalı tertip bu maraton bizlere hem sporun tıpkı vakitte yüzmenin neleri başaracağını gösteriyor. İstanbul Yıldızlar Kulübü ve yöneticilerine, Yüzme Federasyonu’na tüm bu dostlar bir ortada bu gücümüzü bir ortada daha da üste çıkaracağız. Gençlerimizin taleplerini karşılamak için Türkiye’nin neresinde olursak olalım her türlü talebe açığız. Bu tertip ve sonucunda gerçekleşen belgesel sinemasını heyecana bekliyoruz. Giresun Valiliği’ne, milletvekillerimize, emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu belgesel yeni çalışmaların da başlangıcı olacaktır diye düşünüyorum. Gençleri bu ve bundan daha sonraki süreçte yanımızda olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, 12 yüzücünün iştirakiyle 6 gün süren maratonun düzenlenmesinde katkıları bulunan herkese teşekkür etti.

Okumaya devam et...