Bakan Kasapoğlu, Biz Bir Kadroyuz Projesi’nin açılış merasimine katıldı

semaver

New member
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin spor yoluyla toplumsal ahengine katkıda bulunmak maksadıyla geliştirilen Biz Bir Grubuz Projesi’nin açılış merasimine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Bina’da gerçekleşen açılış programında konuşan Bakan Kasapoğlu, “Biz Bir Grubuz; 6 ve 7’nci sınıf öğrencisi 1056 evlâdımız ile hayata geçirdiğimiz bir eğitim faaliyetidir. Geçtiğimiz yıl 7 vilayetimizde uyguladığımız bu çalışmayı bu yıl 24 vilayetimizde hayata geçiriyoruz. Allah nasip ederse; önümüzdeki sene 81 ilin tamamında “Biz Bir Takımız” diyeceğiz” dedi.

Bakan Kasapoğlu, projede bakılırsav alacak bireylere eğitim verileceğini belirterek, “Proje kapsamında; öğrencilerimiz eğitmenlerimizin nezaretinde 14 hafta boyunca haftada 4 saat katılacakları spor ve toplumsal ahenk eğitimlerine tabi tutulacaklar. Bu eğitim sürecinin sonunda farklı vilayetlerden gelen çocuklarımız ortak bir kentte düzenlenecek bir kampta bir ortaya gelecekler. Biz Bir Grubuz; 6 ve 7’nci sınıf öğrencisi 1056 evlâdımız ile hayata geçirdiğimiz bir eğitim faaliyetidir. Geçtiğimiz yıl 7 vilayetimizde uyguladığımız bu çalışmayı bu yıl 24 vilayetimizde hayata geçiriyoruz. Allah nasip ederse; önümüzdeki sene 81 ilin tamamında “Biz Bir Takımız” diyeceğiz. Proje kapsamında; öğrencilerimiz eğitmenlerimizin nezaretinde 14 hafta boyunca haftada 4 saat katılacakları spor ve toplumsal ahenk eğitimlerine tabi tutulacaklar. Bu eğitim sürecinin sonunda farklı vilayetlerden gelen çocuklarımız ortak bir kentte düzenlenecek bir kampta bir ortaya gelecekler. Çocuklarımıza eğitim verecek ve çalışmaya iştirak edecek olan istekli eğitmen adaylarımız, vilayet müdürlerimiz, vilayet koordinatörlerimiz ve mentörlerimiz bugünden başlamak üzere 11 Aralık tarihine kadar alanında uzman bireylerce verilecek eğitimlere katılacaklar. Çalışma arkadaşlarımızdan ve istekli gençlerimizden oluşan eğitmenlerimiz de kendi ortalarında bir kadro oluşturarak “Biz Bir Takımız” diyecek ve eğitim verecekleri öğrenci kardeşlerimize bu taraflarıyla de örnek olacaklar” diye konuştu.

“İYİLİĞİ ÇOĞALTMAK İÇİN BURADAYIZ”

Geçtiğimiz yıl 7 kentimizde hayata geçirdikleri bu çalışmadan epey verimli ve müspet geri dönüşler aldıklarını tabir eden Bakan Kasapoğlu, “Birbiriyle eşleşen vilayetlerdeki çocuklarımız, evvel kendi kentlerinde eğitim alıp kendilerini tanıma ve farklı kültürlere karşı ahenk ortasında olma, birlikte yaşama üzere kazanımlar elde ettiler. Eğitim sonunda ortak bir kentte bir ortaya geldiklerinde yaşadıkları his kardeşliği anlatılmayacak ölçüde derin ve manalıydı. Aileleriyle bir arada epey hoş vakit geçirdiklerini, birbirlerini tanımaktan harikulade mutlu ve keyifli olduklarını belirten onlarca geri dönüş aldık. Bu memnuniyet, bize bu yıl daha epey çocuğumuza “Biz Bir Takımız” dedirtmek için ilham oldu. Ve işte bugün sizlere bu çalışmayı anlatmak, uygun şeyleri duyurmak ve düzgünlüğü çoğaltmak için buradayız” biçiminde konuştu.

“HANGİ BİRİNCİMDE, HANGİ BÖLGEDE OLURSA OLSUN GENÇLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ”

Gençlik Merkezlerine, spor tesislerine vurgu yapan Bakan Kasapoğlu, kelamlarını şöyleki tamamladı:

“Sayısı 800’leri bulan yurtlarımız, 400’e yakın Gençlik Merkezimiz, Genç Ofislerimiz ve Türkiye’yi baştanbaşa saran spor tesislerimizle biz hep Türkiye’nin gençlerinin buyruğunda, hizmetindeyiz. Öykümüz hangi iklimde, hangi kentte, bölgede, köyde başlamış olursa olsun; bizi bir kılan ilahi bir güç var. Bu hislerle projeye emek veren bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Önümüzdeki beş gün Ankara’da eğitime tabi tutulacak arkadaşlarımıza ve özellikle istekli gençlerimize teşekkür eder, muvaffakiyetler dilerim.”

BİZ BİR EKİBİZ PROJESİ BU YIL 24 VİLAYETTE GERÇEKLEŞECEK

Proje ile farklı kentlerde yaşayan çocukların spor yoluyla bir ortaya getirilerek, toplumdaki farklı kültürler içinde karşılıklı hürmet ve itimat ortamının sağlanmasına, toplumsal uzlaşıya katkı sağlanması hedefleniyor.

Proje, 24 vilayette Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı farklı okullarda eğitim nazarann 6 ve 7. sınıftan bin 56 kız ve erkek öğrencinin; seçilen eğitmenlerin nezaretinde 14 hafta boyunca haftada 4 saat katılacakları spor ve toplumsal ahenk eğitimlerinin akabinde farklı bir kentte bir ortaya gelecekleri ortak bir tanışma ve aktiflik kampından oluşuyor.

14 hafta boyunca uygulanacak modülde; öz farkındalık, benlik hürmeti, hislerine tanıma, empati, çocuk hakları ve sığınmacı hakları, kalıp yargı, farklılıklara hürmet, işletişim hünerleri, ebru, toplumsal ahenk üzere eğitimler yer alıyor.

Projeye bakılırsa, Malatya ile Çanakkale, İstanbul ile Bingöl, Trabzon ile Hatay, İzmir ile Batman, Ankara ile Elazığ, Erzurum ile Aksaray, Şanlıurfa ile Kastamonu, Mardin ile Edirne, Manisa ile Şırnak, Balıkesir ile Adana, Burdur ile Kars, Van ile Çorum vilayetleri eşleşme yapılması üzerine, birbiri ile eş olan öğrencilerde farklı kültürel yapılara ait tavır ve algılarında değişiklik gözlenecek. Ayrıyeten, 48 işçi ve 48 gençten oluşan 96 kişilik eğitmen takımı ile etraflarında, bağlantılarında ve sorunların tahlilinde eğitimlerde aldıkları halleri kullanma maharetlerinin gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Okumaya devam et...