Beykozlu
New member
Az Materyalli Havuçlu Bulgurlu Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yemeklik kabak
- 1 küçük havuç
- 1 adet kuru soğan ortaboy
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme bulgur
- 4 su bardağı kaynar
- 1 çay kaşığı tuz (tepeli)
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabağın kabuklarını soyup yıkadıktan daha sonra küp küp doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağ koyup üzerine ince doğradığımız soğanı ek edelim.
- Üzerine havucu küçük küpler halinde doğrayalım sarımsağı ortadan bölüp tencereye alıp biraz soteleyelim.
- Akabinde salçayı koyup kokusu çıkana kadar kavuralım tuzunu ve bulguru ek edip karıştıralım.
- Kaynar su koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Kabak yemeği pişdikten daha sonra biraz kıvam alması için dinlendirelim.
- Kabak yemeği hazır pilav yada makarnayla servis yapabilirsiniz afiyet olsun.