Beykozlu
New member
Ayvalı Mandalinalı Kereviz Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 büyük uzunluk kereviz
- 2 adet havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- Yarım ayva
- 3 diş sarımsak
- 5 kol dereotu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 adet mandalina
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan ve havuç üzerine tuz serpilip zeytinyağında kavrulur.
- Üzerine küp küp doğranmış patates ek edilip kavrulur.
- daha sonra küçük küpler halinde doğranan ayvalar katılır.
- Üzerine şeker atılır biraz rengi dönünce küp küp doğranmış kerevizler ek edilir 1-2 sefer karıştırılır.
- 2 mandalinanın suyu sıkılır,sarımsaklar uzunlamasına 4e kesilir.
- 1 buçuk su bardağı kaynamış su,mandalinanın suyu yemeğe dökülür.
- Üzerine sarımsaklar, dereotu,zerdeçal ve kereviz yaprağı eklenir kapağı kapatılır kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun????.