Beykozlu
New member
Ayvalı Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 1 adet ayva
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet havuç
- 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz,tozşeker,toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2,5 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvayı soyalım, iri küp doğrayalım.
- Derin bir kapta limonlu suda bekletelim .(Ayvaların kararmaması için.)
- Karnabaharı küçük küçük ayıralım suya koyalım.
- Soğanı soyup yemeklik doğrayalım .
- Biberlerin çekirdeklerini çıkaralım.Küçük doğrayalım.
- Havucu soyalım ,iri küp doğrayalım.
- Tencereye yağı soğanı koyalım, 1-2 dk kavuralım.
- daha sonra havucu, biberleri ekleyelim karıştıralım .
- Ayvaları limonlu sudan çıkarıp yıkayalım süzelim .
- Tencereye koyalım karıştıralım.
- Karnabaharı yıkayıp süzüp ek edelim karıştıralım.
- Tuz ,baharatı serpelim karıştıralım .
- Kısık ateşte 5 dk pişirelim.
- Oda sıcaklığındaki suyu tencereye dökelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar denetim ederek pişirelim afiyet olsun.