Ayşe Begüm Onbaşı’nın gayesi dünya oyunlarından dereceyle dönmek

semaver

New member
Dünya Şampiyonu aerobik cimnastikçi, Redbull sportmeni Ayşe Begüm Onbaşı, DHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Dünya şampiyonluğu başarısıyla Türk hanımının gücünü gösterdiği için fazlaca memnun olduğunu tabir eden ulusal atlet, “Dünya Şampiyonu olmak bizim büyükler kategorisinde gerçekleştirmek istediğimiz en büyük amaçtı ve buna ulaştığımız için hem epey memnunuz, birebir vakitte Türkiye’ye bu başarıyı getirdiğimiz için büyük bir gurur yaşıyoruz. Hala daha o periyodun içerisinden çıkabilmiş değiliz. Zira dünya şampiyonluğu bizim için epey kıymetli bir muvaffakiyet. Bundan dolayı epey büyük bir memnunluk hissediyoruz. Verdiğimiz emeklerin karşılığını aldığımız için ve Türk hanımın gücünü orada gösterdiğimiz için büyük bir memnunluk yaşıyoruz” diye konuştu.

‘2022 YILI AĞIR BİR YIL OLACAK’

Birinci kere katılacakları dünya oyunlarından muvaffakiyetle dönerek bir birincisi yaşamak istediklerini belirten Onbaşı, “Önümüzdeki yıl hayli ağır bir yıl olacak. 2022 yılında 3 tane dünya kupası, 1 tane de dünya şampiyonası ve 1 tane de dünya oyunları var. Dünya oyunlarına Türkiye olarak birinci kere katılacağız aerobik cimnastikte. Bu tabi ki fazlaca heyecan verici. Umuyoruz ki oradan da derecelerle döneriz. Birinci kez bu biçimde bir yarışa katılacağımız için alacağımız muvaffakiyetler da bir birinci niteliğinde olacak. Bu da bizi haliyle heyecanlandırıyor” formunda konuştu.

‘ÖNÜMÜZDEKİ SENE BOMBA ÜZERE HAZIR OLMAYI UMUYORUZ’

Ayşe Begüm Onbaşı, sakatlıklarıyla ilgili tedavi süreçlerinin tamamlandığını ve epeyce güzel bir biçimde hazırlandığını tabir ederek, şöyleki konuştu:


“İtalya’dan daha sonra ufak bir sakatlık yaşadım. Aslında ufak değil, 5 tane yırtık yaşadım. Hemstring bölgemde yırtık vardı, onun tedavi süreçleri bitti. Bileğimde bir kist vardı onu da aldırdım. Tedavi sürecim aslında tamamlandı. daha sonrasında idmanlara başladık. Şu anda idman döneminin içerisindeyiz. Şu anda önümüzdeki yılın hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni müzik, yeni koreografilerin yapılmaları, ekiplerin belirlenmesi üzere şeyler belirleniyor şu anda. Bu sürecin içerisinde hayli büyük bir heyecan var. Hem biraz gerilim var. Önümüzdeki sene neler olacak? Neler bitecek? Bunun da gerilimini hayatıyor değiliz. Lakin önümüzdeki sene bomba üzere hazır olmayı umuyoruz.”

‘KENDİMİZİ ŞANSLI HİSSEDİYORUZ’

Emeklerini karşılığını aldığını hissettiğini söyleyen Onbaşı, “Özellikle amatör ve bayan bir sportmen olarak cimnastik üzere bir branşta çaba etmek, muvaffakiyetler kazanmak ya da müsabakalara katılmak özelinde konuşmak gerekirse, hakikaten bu noktaya gelebilmiş olmak, bu emeklerin karşılığını alıyormuşum üzere hissettiriyor. Bu epeyce memnunluk verici bir olay. Türk halkı, muvaffakiyet karşısında inanılmaz bir kuvvetle bir oluyor ve tüm takviyesini gösteriyor. Bundan dolayı da epey onore oluyorum diyebilirim. Bu manada amatör branşlara verilen dayanaklar bizim için epey değerli. Gerek bakanlık, gerek federasyon ve sponsorlar bu üslup branşların desteklenmesinde emeği geçen herkese ben bir kere daha teşekkür ediyorum. Bizim yarışlara katılmamız ve muvaffakiyet kazanmamız yetmiyor. Bunun desteklenmesi ve duyurulması da fazlaca değerli. Bu manada da kendimizi şanslı hissediyoruz. Ulaştığımız muvaffakiyetler, hazırlık süreçlerimiz ya da başarısızlıklarımız da bir anda halka duyuruluyor ve onların da dayanağını her manada hissediyoruz” dedi.

‘KENDİMİ ÖZEL HİSSEDİYORUM’

Redbull atleti olmanın da özel hissettirdiğini anlatan Ayşe Begüm Onbaşı, “Redbull özelinde şu biçimde bir durum var. Dünya çapında bir sponsor ve dünya çapında özel atletlerden biriyim. Kendimi özel hissediyorum. Dünya çapında 850 atlet var ve 850’den bir olmak kıymetli. Yalnızca tek bir aerobik cimnastikçi var o da benim dünya çapında. Bu da bana özel hissettiriyor. Şu anda tüm şampiyonların bir ortaya geldiği bir tertibin içerisindeyiz ve onlarla bir ortada olmak konuşmak ve karşılıklı olarak tecrübelerimizi birbirimize anlatmak bizi genel olarak motive ediyor” diye konuştu.

Ayşe Begüm Onbaşı, artık öbür branşların da futbol desteklendiğini ve muvaffakiyetlerin konuşulduğunu belirterek, şöyleki konuştu:

“İlgilendiğimiz branşlar epeyce küçük yaşlarda başladığımız ve epey sıkı disiplin ve idmanlar yaptığımız branşlar. Ben 10 yaşından beri yurt haricinde ulusal müsabakalara katılıyorum. O süreçten itibaren bir gelişmenin içerisindeyim. Bu üslup branşların gelişmesi demek de bir manada yanlışsız yatırımların yapıldığını gösterir. Ben bu türlü düşünüyorum. Hem atlete, hem antrenörlere tıpkı vakitte velilere gerçek yatırımların, hakikat telkinlerin yapılması kararında, tabi ki bizim gösterdiğimiz azmi de bir kenara koyarak konuşmak istiyorum. Nitekim hem gelişmenin sağlanmasına birebir vakitte muvaffakiyetlerin gelmesine sebep oluyor. Futbol her ne kadar ülkemizde değerli bir branş olsa da öbür branşların da konuşuluyor olması ve desteklenmesi, taraftarı olduğum ve bu biçimde bir branşla ilgilendiğim için bunu destekleyenler karşısında epeyce büyük bir memnunluk duyuyorum. Yalnızca cimnastik değil, öbür tüm branşların desteklenmesi ve gösterilmesi manasında hayli memnunum.”

Murat KÜÇÜK / BOLU,(DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst