Atletizmde yabancı antrenör periyodu

semaver

New member
AA Spor Sohbetleri’nin konuğu olan Çintimar, atletizmin dünü, bugünü ve geleceğiyle ilgili soruları yanıtladı.

Federasyonun 5. Olağan Genel Kurulu’nda bir daha lider seçildiğini anımsatan Çintimar, yeni oluşumla yola devam ettiklerini söylemiş oldu.

Değerli bir sureci geride bıraktıklarını lisana getiren Çintimar, dayanak veren herkese teşekkür etti.

Çintimar, artık 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın hazırlıklarına başladıklarını vurgulayarak, şu biçimde devam etti:

“Bu gayeye emin adımlarla yürüyebilmek için de evvela üzerimizdeki devşirme-doping üzere tüm tenkit noktalarından uzaklaşarak yeni bir sayfayla devam etmek istiyoruz. Daha evvel Türkiye’nin devşirme atlete gereksinimi olmadığını, atletizmin altyapısının kendisini taşıyabilecek güce eriştiğini söz etmiştim. O devir birtakım kesim bunun olmayacağını söylem etti. 19 yaşındaki Ersu Şaşma ile sırıkta final atlayabiliyoruz. Cirit atmada 2 santimle madalyayı kaçırıp dördüncü olabiliyoruz. 3 adım atlamada 17 metrenin tesadüfen atlanmadığını gösterdik ve olimpiyatta altıncı olduk. 6 kotayla katıldığımız yürüyüş branşında en azından yarışan atletlerin yüzde 50’sini geçen bir yapıya geldik. Bunlar bizim 81 vilayette yaptığımız projeler sonucunda elde ettiğimiz çocuklar.”

Paris 2024 için planlamalarının hazır olduğuna işaret eden Çintimar, “Biz oraya adım attığımız noktadan daha sonra güreşte olduğu üzere bundan daha sonraki her olimpiyatta atletizmin madalyaları ve madalya sayısı konuşulur olacak. Artık yalnızca iştirak manasında değil madalya manasında da başarılı olmamız gerektiğine inanıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

“Amacımız anlaştığımız antrenöre sporcuyu teslim etmek değil”

Projelerle önemli bir atlet havuzu oluşturduklarını vurgulayan Fatih Çintimar, şu sözleri kullandı:

“Sporcu havuzumuzun daha da üst çıkabilmesi için yeni bir şey yapmaya hazırlanıyoruz. Bizim antrenörlerimizin kapasitesi muhakkak bir noktaya kadar evet lakin muhakkak bir noktadan daha sonra da bir dokunuş lazım. O dokunuş için de yurt haricinden muhakkak branşlarda antrenör getirmeye çalışıyoruz. 1-2 antrenörle anlaştık, başka branşlar için de mutabakata çalışıyoruz. Burada gayemiz anlaştığımız antrenöre sporcuyu teslim etmek değil, sporcuyu antrenörüyle teslim etmek. Kendi antrenörü de yanında olacak ve birlikte çalışacaklar. Hafta sonuna kadar sonuçlandıracağız.”

“Atletizmde ülkemize gelen hiç bir sportmen para karşılığı gelmemiştir”

Atletler konusunda birtakım tenkitlere maruz kaldıklarına dikkati çeken Çintimar, şunları kaydetti:

“Artık biz hiç bir yerden devşirme sportmen arayışı içerisinde değiliz. Altyapılarımızdaki çocuklarımız dünya ölçeğindeki düzeye geldi. Elimizdeki atletleri nasıl üst çıkarırız nasıl bir potansiyel oluştururuz bunun eforu içerisindeyiz. Mevcut atletlerimiz (devşirme) devam edecek. Bu atletler, ülkemiz ismine tekraren memleketler arası karşılaşmalara katılmış, muvaffakiyetler elde etmiş. Onlar artık biziz. Bu insanların hepsi bayrağımızı taşımış. O bayrağı benimsediği için ’ben Türk oldum’ demiş. Atletizmde ülkemize gelen hiç bir atlet para karşılığı gelmemiştir.”

“Atletizmin bir vilayette olabilmesi için en az 6 branş antrenörlerinin bulunması lazım”

Türkiye Atletizm Federasyonu Lideri Fatih Çintimar, atletizmin şu anda 81 vilayette yapabilmenin uğraşı içerisinde olduklarını tabir etti.

Atletizmi her vilayette yaptıklarını lakin atletizmin tamamını yapamadıklarını aktaran Çintimar, “Erzurum’da ara, orta aralık ve uzun aralık yapabiliyoruz ancak atma ve atlama branşında kimse yok. sebebi antrenör eksikliğimiz. Bizdeki branş antrenörlerinin yeteri sayıda olmaması. Atletizmin bir vilayette olabilmesi için en az 6 branş antrenörlerinin bulunması lazım. Lakin bu biçimde atletizm antrenörü var diyebilelim.” diye konuştu.

Okumaya devam et...
 
Üst