Beykozlu
New member
Arpacık Soğanlı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 400 gram arpacık soğan
- 750 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 2 paket kültür mantarı
- 2 orta uzunluk patates
- 5-6 adet çarliston biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (ben acı tercih ettim)
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kekik, karabiber, tuz
- Sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuşbaşı doğranmış tavukları sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Arpacık soğanı ekleyerek, yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
- Salçaları, tuz ve karabiberi ek edin.
- Salçanın kokusu çıktıktan daha sonra tavukların büyüklüğünde doğradığınız mantar ve çarliston biberi ek edin.
- Bir iki cins döndürdükten daha sonra, üzerine iki parmak çıkana kadar sıcak su koyup pişmeye bırakın.
- Mantarların pişmesine yakın küp doğranmış patatesleri ekleyin.
- Patatesler güzelce yumuşayınca yemeğiniz pişti demektir.
- Üzerine kekik serpiştirerek sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun
.