Beykozlu
New member
Arpacık Soğanlı, Brüksel Lahanası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo brüksel lahanası
- 1 yemek tabağı arpacık soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 kase kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağından az zeytinyağı
- Üzerine çıkacak kadar su
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti kuşbaşı doğrayın ve evvelde pişirin.
- sonrasındasında zeytin yağı ve salçaları güzelce kavurun.
- ondan sonrasında, sebzelerini ek edip karıştırın.
- Üzerine çıkacak kadar su ek edip pişmeye bırakın.
- Tuz ve baharatınıda ek edip, lahanalar yumuşayıncaya ocaktan alıp servis yapın.
- Yüksek ateşte 30 dakika pişirdim. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.