Beykozlu
New member
Armutlu Atom Kurabiye Tanımı İçin gereçler
- 250 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un (Aldığı kadar)
- 3 adet armut
- 5 adet kuru incir (Ilık suda bekletilmiş)
- 5 adet kuru kayısı (Ilık suda bekletilmiş)
- 1 avuç kuru üzüm (Ilık suda bekletilmiş)
- 1 tutam tarçın
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2-3 damla limon suyu
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Kuru kayısı, incir ve üzümü yıkayın ve minik küpler halinde doğrayın. Armutların kabuğunu soyun ve epey küçük küpler halinde doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirin.
- Bir tavada doğradığınız armutları, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kenara alıp soğutun. sonrasındasında üzerine doğradığınız kuru meyveleri ve portakal kabuğunu ek edip karıştırın.
- Derin bir yoğurma kabında tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, karbonat ve kabartma tozunu tel çırpıcıyla güzelce çırpın.
- sonrasındasında ununu denetimli bir biçimde yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamurdan cevizden biraz büyük modüller alarak, avucunuzun ortasında açın ve içine hazırladığınız meyveli harçtan koyun.
- Kenarlarını kapatarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamur ve iç harç bitene kadar tıpkı süreci yenidenlayın.
- Üzerlerine yumurta akı sürüp ince kıyılmış ceviz serpin. Evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerlerine birer tatlı kaşığı pekmez döküp servis edin.