Antep Yöntemi Kuru Patlıcan Biber Dolması

Beykozlu

New member
Antep Metodu Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • 25-30 adet kuru patlıcan ,kuru dolmabiber
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 150 gram kıyma
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 adet limon tuzu
Antep Yordamı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kurutulmuş dolmalık patlıcan ve dolma biberlerimizi yıkayıp kaynamış suda en az 5 dkka haşlayalım. Denetim ederek süzgeç sayesinde haşlandıktan daha sonra alalım.
  2. Haşlanmış olduğunda yavaşça elinizin ortasına alıp sıktığınızda eziliyor üzere oluyorsa direk alın yoksa biraz daha bekletin.
  3. Dolmalarımız haşlanırken biz bir karıştırma kabına 2 çay bardağı pirinci ,150 gram kıymamızı, 5 diş sarımsağı halka halka ince biçimde soğanımızı küçük küp küp biçiminde karıştırma kabına doğrayarak devam ediyoruz.
  4. 1 yemek kaşığı domates salçası ,1 yemek kaşığı biber salçası ,1 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ,1 çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı nar ekşisi hepsini bir hoş karıştırıyoruz.
  5. Bir hoş dolmalık harç elde ediyoruz. Yapanların şimdiden ellerine sıhhat. Afiyet olsun şimdiden :)) beni takip eden etmeyip direk defterine ekleyen canım uzaktan takipcilerim seviliyorsunuz hepinizde
    ❤
Antep Adabı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst