Ampute ulusal futbolcu Şeyhmus öğretmen, alanlardaki azmiyle öğrencilerine örnek oluyor

semaver

New member
Ampute Futbol Ulusal Ekibi oyuncusu olarak muvaffakiyetten muvaffakiyete koşan Şeyhmus Erdinç, azmini vücut eğitimi öğretmenliği yaptığı okulunda öğrencilerine aşılamaya çalışıyor.

İzmir’de 1992 yılında tek ayağı olmadan dünyaya gelen Şeyhmus Erdinç, kanser olduğunda bile futbol oynamayı bırakmayan babasını 6 yaşındayken kaybetti.

Erdinç, babasıyla tıpkı yazgısı yaşamasından tasa duyan annesinin engellemeleri ve fiziki pürüzüne karşın tutkusu olan futbolu asla bırakmadı.

Konutta buruşturduğu kağıtlardan toplar yapan ve annesini ikna ederek idmanlara katılan Erdinç, lisenin akabinde devam ettiği Gazi Üniversitesi Vücut Eğitimi Spor Yüksekokulunu da muvaffakiyetle bitirdi.

Ampute futbolla 2009 yılında tanışan Erdinç, bu süreçte herkesten daha fazla çalışıp, beslenmesine ve sıhhatine azami dikkat ederek hayallerine kavuştu.

Ampute Futbol Ulusal Grubu’na seçilen Erdinç, 10 yıldır “6” numaralı formasıyla Ulusal Kadro ‘da orta saha oyuncusu olarak muvaffakiyetten muvaffakiyete koştu, grubunun şampiyonluklarını kutladı. Erdinç, 3 yıl evvel Engelli Kamu İşçi Seçme İmtihanı (EKPSS) kararıyla Ulusal Eğitim Bakanlığına öğretmen olarak atandı.

Muvaffakiyetin azim ve çalışmakla kazanılacağını yaşantısıyla öğrencilerine kanıtlayan, başarılı ampute ulusal futbolcu Erdinç, 24 Kasım Öğretmenler Günü ötürüsıyla AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

“Aslında her şey zordu” diyerek kelamlarına başlayan Şeyhmus Erdinç, Ulusal Ekip sportmeni olmasının yanında hayali olan öğretmenlik mesleğini de yürütmekten duyduğu memnuniyeti lisana getirdi.

Atandığı günden itibaren yeşil alanlarda bile öğrencilerine örnek olmak için uğraş gösterdiğini anlatan Şeyhmus Erdinç, “Önceleri daha hırçın bir atlettim. Öğretmen olarak atandıktan daha sonra onlarca öğrencimin beni izlediği ve beni örnek aldığı şuuruyla hareket ediyorum. Bu, bana kıymetli bir sorumluluk getirdi.” diye konuştu.

“Genç kuşaklara sporu sevdirmekten büyük memnunluk duyuyorum”

Atlet olarak lakin disiplinli bir çalışmayla muvaffakiyete kavuşulabileceğini kendi yaşantısıyla kanıtladığını ve bu azmi, öğrencilerine de aşılamak için çalıştığını aktaran Şeyhmus öğretmen, şöyleki devam etti:

“Haftanın 4 günü idman, 1 günü ise maç yapıyoruz. Haftanın 4 günü de okulda derse giriyorum. Genç kuşaklara sporu sevdirmekten, bir öğrencinin ömrüne dokunmaktan büyük memnunluk duyuyorum. Bir öğrencim bana ‘Hocam beni kimse sizin kadar zorlamadığından potansiyelimi bilmiyordum’ dedi. Çocukların sonlarını zorlamamız lazım. Bu noktada bilhassa velilere büyük iş düşüyor. Veliler, spor yapacak çocukları için fazla telaş duyuyorlar. Çocukları düşecekse düşsün, kalkmayı öğrensin, kendi başına başarabilmenin tadına varabilsin. Lakin bu türlü başarıyı gorebilecekler. Ben derslerimde öğrencilerimin kusur yapmasını istiyorum, kâfi ki yanılgı yapsın ve düzeltmeyi de öğrensin diye. Bir biçimde çocuklarımıza balık vermek değil, balık tutmayı öğretmek gerekiyor.”

“Engelim mahzur olmadı”

Şeyhmus Erdinç, “Engeliniz size hayatta hangi mahzurları çıkardı” sorusunu yanıtlarken, “bu biçimde bir manim olmadı. Hatta bana protez yapan firma artık benden bıkmıştı. Zira protezi yaptıktan kısa mühlet daha sonra daima koştuğum için kırıp geri gdolayıyordum. En sonunda ‘Bu protez koşmak için değil’ dediler. Dedim ki; ben bu protezle koşacağım. Şu an 60 kilodayım ve bana 120 kiloyu taşıyabilen bir protez ayağı taktılar ki artık kırmayayım diye. Çocukluğumda bakışlardan rahatsızlık duyduğum oluyordu. Lakin bilhassa ampute futbolla tanıştıktan daha sonra bir ayağın olmamasının hiç bir mana tabir etmediğini, muvaffakiyetin azimle geleceğini gördüm.” tabirlerini kullandı.

“Öğrencilerin, hareketsiz ömürden kaynaklı sonlarını kaldırmaya çalışıyorum”

Öğrencilerime başarılı ve ahlaklı olmayı aşılamaya çalıştığını belirten Şehmus Erdinç, “Profesyonel olmasa bile spor yapmanın kıymetini öğrencilerime anlatıyorum. Günümüzde obezite epeyce yaygınlaştı, çocuklar sıhhatsiz besleniyor ve hareketsiz bir ömür sürüyorlar. Bizler kuşak olarak sokakta atlayıp zıplayarak büyüdük, bu esnada aslında farkında olmadan motor marifetlerimizi geliştirmişiz. Öğrencilerin, hareketsiz hayattan kaynaklı sonlarını kaldırmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Öğrencileri, Şeyhmus öğretmenin eğitimde yarattığı farkı anlattı

Şeyhmus Erdinç’in öğrencilerinden Furkan Güngör, öğretmeni yardımıyla spor yapmaktan keyif aldığını vurguladı.

Mustafa Kurban isimli öğrencisi de öğretmeni ile spor derslerini uygulamalı yaptıklarını anlatırken, öğrenci Azra Çetin ise öğretmeninin maçlarını ailece izlediklerini ve gururlandıklarını söylemiş oldu.

Öğrencilerden Aysema İnal da Şeyhmus öğretmenin dersleri yardımıyla spor kısımlarına ilgisinin arttığını belirtti. Begüm Yıldırım ise en sevdiği dersin öğretmeni yardımıyla vücut eğitimi olduğunu kaydetti.

AA

Okumaya devam et...