“Amici 2023”, Emanuel Lo, Raimondo Todaro’ya karşı

celikci

New member

Rudy Zerbi’nin görevi

Rudy Zerbi, meslektaşı Anna Pettinelli’nin kırmızı püsküllü öğrencisi şarkıcı Holy Francisco’ya bir görev verdi. Zerbi, öğrenciye yazdığı mektupta “Bayan Pettinelli’nin birbiri ardına görev yapmaktan kaçınması nedeniyle size üçüncü kez yazıyorum” diye açıklıyor. “Onu gerçeğin önüne koymak için kovalamaya devam edeceğim. Bu görev için de sadece şarkı söylememi istiyorum. Çok mu şey istiyorum?”.

Pettinelli’den Zerbi’ye: “Sen bir piçsin”

Profesör, öğrenciye “En büyük hediye”yi vermişti, ancak meslektaşı bunu Tiziano Ferro’nun bir başka eseri olan “Perdono” ile değiştirmeye karar verdi. Ancak Rudy’yi ikna etmeyen bir değişiklik: “Bu söyleyemeyeceğiniz bir şarkı, size 2 vereceğim. Bağışlanması gereken kişi sizsiniz, ritmin size yardımcı olduğunu düşünüyor ama değil.” Pettinelli’nin cevabı çok geçmeden geldi: “Sen bir piçsin, bence o bunu çok iyi yaptı. Tişörtü al, 2’si umurumuzda değil”.

Elia’nın koreografisi

Emanuel Lo’nun dansçısını denemek isteyen Raimondo Todaro ile dans zamanı geldi: “Sevgili Elia, iki bölüm geçti ve ben seni anlamakta zorlanıyorum. Kişisel bir tarzın var ki bu benim için bir avantaj ama ben bunu düşünmüyorum. ‘Hâlâ ikna oldun mu? Şu ana kadar seni kendi varoluş tarzına uygun koreografilerde gördüm. Başka bir şeyin olup olmadığını, biraz teknikle kirlenmiş bir modernlik olup olmadığını anlaman için sana bu görevi veriyorum. Bakalım fikirlerime açıklık getirebilecek miyim?”

Emanuel Lo: “Alay konusu”

Gösteriden sonra Todaro fikrini şöyle ifade ediyor: “Cesaretini ve bağlılığını gerçekten takdir ettim ama sana yeterince şey veremem. Okulda uzun bir yaşam sürmek yeterli değil”. Emanuel Lo’nun görüşü farklı: “Sıçramalarla, dönüşlerle cezalandırıldın. Raimondo’nun söylediğinin aksine bu son derece teknik bir koreografi. Harekette kendini çizgiye nasıl koyduğunu, içeriye nasıl girdiğini ve hoşuma gitti. Görev için teşekkürler ama bana şaka gibi geldi.”

Celentano’nun savunması

Alessandra Celentano da aynı görüşte. “Anlaşılacak bir şey yoktu, zaten onun buna hazır olmadığını biliyorduk. Kendi işi dışında hiçbir şeyi bilmediğini gösterme görevini ona verdiniz, en azından bunu ilan ettiniz demek daha doğru olur. Hiç ders çalışmamış biri için öyle yaptı… ama bunun hiçbir işe yaramadığı açık.”