Amici 2023, Celentano ve Todaro dansçılarını birbirine düşürdü

celikci

New member
Raimondo Todaro’dan Dustin’e: “Düz ve ifadesizsin”

Evde Alessandra Celentano’nun dansçısı Dustin ilk görevini Raimondo Todaro’dan alır. Usta, “Sen çok yetenekli bir dansçısın ve bu inkar edilemez. Neredeyse her zaman çıplak olan performansların büyüleyici”, diye itiraf ediyor usta. “Bir dansçı sadece fiziksel ve teknik değil, aynı zamanda yorum ve kalptir. Çok güzel performanslar gördüm ama peki ya kalp? Bunları henüz göremiyorum, vücut hareket ediyor ama yüz hep aynı kalıyor. Geçen bölümde onu ifadesiz, düz buldum. Size, sahip olduğunuz tarza, ruh haline ve ifadeye nasıl girdiğinizi görmekle ilgilendiğim bir görev veriyorum.”

Dustin’in cevabı

“Benim için koreografide yüz çok önemli, sadece o an aklıma geleni yapmıyorum. Bunu dikkatlice düşünüyorum ve her şeyi planlıyorum. Bunu yapmadığımdan değil ama daha çok çalışmam gerekiyor. “, diye yanıtlayan dansçı, bunu ironik ve seksi koreografiyle gösterme şansına sahip olduğu için çok mutlu.

Alessandra Celentano: “Spor dansa ilham veriyor”

Öğretmen Celentano, Nicholas’a spor temalı bir koreografi hazırlamıştı ama Todaro için bu bir alay konusuydu. Artık yeni bir görev ve iki seçenekle saldırıya geri dönüyor. Dansçı aslında şehir odaklı bir performansı tekrar denemek ya da kendisine daha yakın bir performans sergilemek arasında seçim yapabilir. Öğretmen, “Sevgili Nicholas ve Raimondo, bu bölümden sonra size dans dünyasında sporun her zaman nasıl bir ilham kaynağı olduğunu açıklamak için buradayım” diye yazıyor. “Bu noktada size konunun her zaman ve yalnızca sanat, teknik ve çalışmayla ilgili olduğunu açıklamayı zorunlu hissediyorum. Kendinizi alçakgönüllülükle sorgulamanız için: Bu konuda Nichlolas’ın koçunun örneğini takip etmemesini umuyorum”.

Çifte görev

“Farklı olan her şey bizi korkutmamalı, merakımızı uyandırmalı ve bizi geliştirmeli. Bir ödevi daha teslim etmek üzereyim, lütfen beni ciddiye alın”, diye devam ediyor öğretmen. “Seninle dalga geçtiğimi düşünüyorsan sana bir alternatif, teması olmayan ikinci bir görev vereceğim. Benim için değişen bir şey yok, hâlâ dansla ilgili.” Öğrenci bunları gördükten sonra ikisini de hazırlamak ister çünkü her ikisinde de kendisini bir dansçı olarak geliştirecek unsurlar vardır. Ancak diğerleri ona yalnızca birine konsantre olmasını, bunu en iyi şekilde yapmasını tavsiye ederken, maestro Todaro her ikisini de inceleme seçeneğini destekliyor.