Beykozlu
New member
Altın Renginde Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yaklaşık 1 kg karnabahar
- Haşlamak için su
- Yarım çay bardağı süt
- Limon (bir iki damla)
- 3 adet yumurta
- Sıvı yağ
- Galeta unu
- Sarımsaklı yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarifimize karnabaharları temizleyip, haşlayarak başlıyor.
- Temizleyip yıkadığımız karnabaharları geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar şu ile dolduruyoruz.
- Karnıbaharlar başlanırken konuta koku yayılmaması için ,haşlama basamağında üzerine süt ekleyip, bir iki damla limon
- Haşlanan karnabaharları soğuttuktan daha sonra, derin bir tavaya sıvı yağ alıp kızdıralım.
- Haşlanan karnabaharları sırasıyla evvel çırpılmış yumurtaya,daha sonra galeta ununa bulayıp kızartalım.
- Kızartılan karnabaharların üzerine yahut yanına sarımsaklı yoğurt ile servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.