Beykozlu
New member
Ali Nazik (Aşırı Lezzetli Oluyor) Tanımı İçin Gereçler
Eti için;
Not EkleTanımı Yazdır
Eti için;
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 adet sarımsak (Ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet büyük uzunluk patlıcan
- 1 avuç doğranmış maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Közleme sürecini fırında yada dilerseniz ocakta, ateş üzerinde de yapabilirsiniz.
- Kıymalı harcı hazırlamak için; sıvı yağ ve koyup ısıtın soğanları koyun.
- Soğanlar pembeleştikten daha sonra kıymayı da ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Domates salçası, tuz, karabiber, birer çay kaşığı kekik ve pul biberi de ekledikten daha sonra yine karıştırın ve ocaktan alın.
- Süzme yoğurda ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın közlediğiniz patlıcanları bir kaba aktarın, üzerini streçleyip 15 dakika kadar bekletin.
- Patlıcanların kabuklarını soyup bıçakla düzgünce ezdikten daha sonra sarımsaklı yoğurt ile birleştirin.
- Servis tabağına yoğurtlu patlıcanı, ve kıymalı harcı güzelce yerleştirin.
- Son dokunuş olarak üzerine doğranmış maydanoz serpiştirin. Sıcak olarak, bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.