Adıyaman’da 74 spor kulübüne yardım

semaver

New member
Adıyaman Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü Çok Emelli Spor Salonunda gerçekleştirilen nakdi yardım programına, TBMM Ulusal Savunma Komitesi Lideri ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekillerinden İbrahim Halil Fırat, Muhammed Toprak, Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Lideri Süleyman Kılınç, AK Parti Vilayet Lideri Mehmet Dağtekin, Merkez ilçe Lideri Mustafa Alkayış, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Fikret Keleş, sportmenler ve futbol kulübü yöneticileri katıldı.

Heyet, törilk öncesi yeni hizmete sunulan Çok Gayeli Spor Salonunu gezerek burada idman yapan sportmen gençlerle bir ortaya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan TBMM Ulusal Savunma Komitesi Lideri Ahmet Aydın, ülkemizi emanet edeceğimiz gençliğe hayli büyük ehemmiyet verdiklerini belirterek, “Adıyaman genç nüfusu fazla olan güzide bir kentimiz. Bu kadar genç nüfusa sahip bizim memleketin çocuklarına ilin yöneticileri olarak hoş spor tesisleri kazandırmak için elimizden gelen her türlü çabası gösteriyoruz. Bugüne kadar bu uğraşlarımızın sonuca ulaştığını görmenin de memnunluğu yaşıyoruz.

Şu anda ortasında bulunduğumuz tesis birden fazla vilayetimizde bulunmayan epeyce değerli bir tesistir. Yaklaşık 20 milyona mal olan bu tesisin bugünkü ünite fiyatı yaklaşık 50 milyon TL’dir. Az evvel tesisimizi gezerek, atletlerimizle bir ortaya gelip epeyce çeşitli spor branşlarının yapıldığını gördük. Spor aktiviteleri bakımında her türlü donatıya sahip olan bu hoş tesisin vilayetimize güzel olmasını diliyorum. 2002 yılında Adıyaman’da toplamda 9 tane spor tesisi varken, bugün 145 spor tesisimiz bulunmaktadır. Yeni yapılacak spor tesisleri ile birlikte bu sayı 150’nin üzerine çıkacaktır. Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar’la birlikte Ankara’da Gençlik Spor Bakanımızı tıpkı vakitte Spor Toto Teşkilat Başkanlığını ziyaret ederek, Çelikhan, Gerger, Samsat, Sincik ve Tut ilçelerimizde yapılacak olan yeni Gençlik Merkezlerinin protokolünü imzaladık. ötürüsıyla Gençlik Merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak. Gençlerimize yönelik bu cins yatırımları yaparken Amatör Spor Kulüplerimize unutmuyoruz. Geçtiğimiz Ağustos ayında 38 Amatör Spor Kulüplerimize 190 Bin lira dayanak vermiştik. Bugünde 74 spor kulübümüze toplamda 440 Bin liralık daha dayanak veriyoruz. Verilen takviyelerin spora, atlete, gençlerimize ve Amatör Spor Kulüplerimize güzel olmasını diliyorum” dedi.

Merasimde konuşan Vali Mahmut Çuhadar ise, “Amatör spor kulüplerimizi ayakta tutmak ve gençlerimizi bu kulüplere yönlendirerek spor yapmalarına imkan sağlamak gayesiyle Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafınca ilimiz genelindeki 74 spor kulübüne yapılan nakdi yardımı önemsiyoruz. Adıyaman sporun bütün branşlarında muvaffakiyet gösteren sportif bir vilayetimizdir. Birfazlaca spor kısmında o denli ilerdeyiz ki, örneğin kürek sporunda Fenerbahçe ve Beşiktaş ’la yarışıyoruz. Adıyaman epeyce fazla genç ve dinamik bir nüfusa sahiptir. Adıyaman’ın 0-29 yaş ortası genç nüfus oranı Türkiye ortalamasına göre yüzde 54’tür. Biz gençlerimizin, telefona, tablete, bilgisayara, televizyona mahkum olmasını değil, eğitimden kalan vaktinin pahalı bir kısmını da sporla değerlendirmesini ve kendisini sanal aleme hapsetmeyip hayatın ortasında olmasını istiyoruz. Bu doğrultuda valilik olarak Adıyaman’ın spor kenti olma yolunda çalışmalarımız devam etmektedir. İstikbalimizin teminatı gençlerimizin her alanda şahsi gelişimlerinin desteklenmesine değer veriyoruz. Gençlerimizi daha fazla spor tesisi ve daha fazla gençlik ve kültür merkeziyle buluşturmak için milletvekillerimizle ağır uğraş sarf ediyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine değer verdiğimiz kadar spor, toplumsal ve sanatsal faaliyetlerde de yeteneklerini keşfetmelerine imkân sağlayan bu üzere nakdi takviyeler amatör spor kulüplerimize ve ötürüsıyla da gençlerimize nefes olacaktır. İnanıyorum ki kulüplerimize ve gençlerimize yapılan bu takviye ve yatırımlar, ülkemize çarpan tesiri ile epeyce büyük katkılar sağlayacaktır. Gençlerimizin hayallerini karşılıksız bırakmayan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bu manalı dayanaklarından dolayı teşekkür ediyor, nakdi yardımın spor kulüplerimize iyi ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların akabinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafınca gönderilen 440 Bin Liralık nakdi yardım çeki temsili olarak Amatör Spor Kulüplerinin Liderlerine verildi.

İHA

Okumaya devam et...