Beykozlu
New member
Acılı Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo minik kültür mantarı
- 1 adet tavuk göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil acı biber
- 1 adet acı chili biber
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kıyılmış maydanoz ve taze soğan
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ısınmış tencerede rengi değişinceye, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
- sonrasındasında üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan ve sıvı yağı ekleyerek biraz daha kavurun.
- Temizlenmiş mantarları ve doğranmış acı biberleri ek ederek karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve ortada karıştırarak 10 dakika soteleyin.
- Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyin, ortada karıştırarak ve tencerenin kapağı açık bırakarak yemeğin fazla suyunu çektirin.
- Damak tadınıza bakılırsa tuzunu ve karabiberini atıp beş dakika kadar daha pişirin.
- Yeneceği vakit üzerine kıyılmış maydanoz ve taze soğan ekleyebilirsiniz, afiyetler olsun.