Acılı Tavuklu Mantar Sote

Beykozlu

New member
Acılı Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo minik kültür mantarı
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil acı biber
  • 1 adet acı chili biber
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kıyılmış maydanoz ve taze soğan
  • Tuz
Acılı Tavuklu Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ısınmış tencerede rengi değişinceye, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  2. sonrasındasında üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan ve sıvı yağı ekleyerek biraz daha kavurun.
  3. Temizlenmiş mantarları ve doğranmış acı biberleri ek ederek karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve ortada karıştırarak 10 dakika soteleyin.
  4. Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyin, ortada karıştırarak ve tencerenin kapağı açık bırakarak yemeğin fazla suyunu çektirin.
  5. Damak tadınıza bakılırsa tuzunu ve karabiberini atıp beş dakika kadar daha pişirin.
  6. Yeneceği vakit üzerine kıyılmış maydanoz ve taze soğan ekleyebilirsiniz, afiyetler olsun.
Acılı Tavuklu Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst