A Ulusal Erkek Hentbol Kadrosu medya ile buluştu

semaver

New member
Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Binası’nda düzenlenen medya gününde THF Lideri Uğur Kılıç ve A Ulusal Erkek Hentbol Grubu Başantrenör Okan Halay basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Lider Uğur Kılıç, “Çok güç bir dönem bizi bekliyor. 17 günde 6 maçlık bir dönem var lakin ben onlara inanıyorum inşallah bu periyodu 6’da 6 ile tamamlayacağız” dedi.

Genç ve dinamik bir idare olduklarının altını çizen Kılıç, “Bu dinamizm ve konsantrasyonumuzu ekibimize da yansıttığımıza inanıyorum. 2-3 gündür ulusal grupla birlikteiz, kampa şahsen katılmak istedim. Atletlerle da konuşma fırsatım oldu. Biz de kendi deneyimlerimizi onlardan beklentilerimizi aktarıyoruz. Hepsinin gözünde muvaffakiyet için yanan ışık var. Hepsinden çok umutluyuz. Çok sıkıntı bir dönem bizi bekliyor. Onlar da kapasitelerinin son noktasına kadar uğraş ediyor, idman yapıyorlar. 17 günde 6 maçlık bir dönem var lakin ben onlara inanıyorum inşallah bu periyodu 6’da 6 ile tamamlayacağız” diye konuştu.

“HENTBOLU SOKAĞA, HAYATIN İÇERİSİNE KATACAĞIZ”

Lider Uğur Kılıç, hentbolu sokağa indireceklerine vurgu yaparak, “Arka bahçede oynama alışkanlığımız olan hentbolu sokağa indireceğiz. Hentbol artık her yerde, sokağa ulaştırmak, ömrün içerisine hentbolu katmak demek. Biz konuşulan hentbol olsun istiyoruz, bayanlarla birlikte olsun, manisiz hentbol olsun istiyoruz. Daima bunları lisana getireceğim, yeşil hentbol olsun istiyoruz. Çok değerli projelerimiz var, tabi epey yeni bir federasyonuz 2 ay bile olmadı. Ağır bir çalışma periyodu içerisindeyiz. bayanın olduğu yerde kalite vardır, güç vardır. Ben Türk bayanına da epey inanıyorum. Hentbolu kadınlarımızla da epeyce ileriye taşıyacağımızı düşünüyorum. Hentbolun epeyce potansiyeli var. Hentbolumuza liderlik etmeye geldik” sözlerini kullandı.

BAŞANTRENÖR OKAN HALAY: OYUNCULAR VE TEKNİK TAKIM OLARAK NE İSTEDİĞİMİZİ BİLİYORUZ

A Ulusal Erkek Hentbol Grubu Başantrenörü Okan Halay, ‘federasyonumuzda yeni bir yapılanma, yeni heyecanlar var’ diyerek, “Çok istekli, dilekli bir idare var. Biz oyuncular ve teknik takım olarak idarenin ne istediğini biliyoruz. İdare başarılı olmak için inanılmaz bir uğraş içerisinde. Biz de bu başarılarına yardımcı olabilmek ismine hayli daha güzel gayretler sergilemek zorundayız. Grup bunun şuurunda, artık Romanya’da bir özel turnuvaya katılacağız 2023 Dünya Kupası Elemeleri öncesinde. Bu turnuvada iki tane maç yapacağız. Kadronun son form durumunu birazcık daha goreceğiz. Gördükten daha sonra eksikler var ise eksikleri tamamlayıp 5 Ocak’ta Belçika maçına en düzgün biçimde hazırlanmaya devam edeceğiz. Öncelikli maksadımız kısa vadede şu süreci çabuk bir biçimde atlatabilmek. Zira liderimiz misyona geleli 3-40 gün oldu. 30-40 gün içerisinde çabucak bir yeni yapılanma, yeni bir vizyon belirledi. Bu vizyon belirtisinde de bizler şu anda nazaranvdeyiz, layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Altyapılarla ilgili çalışmalar hayli daha süratli bir biçimde gelişecek. Orta ve uzun vadede hayli daha farklı planlar ortaya çıkacaktır” halinde konuştu.

“BİR BİRİNCİSİ BAŞARMAK VE DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Yeni idare ve atletlerle gayeye inandıklarını tabir eden Halay, kelamlarını şöyleki tamamladı:

“Ben eski bir ulusal sportmen olarak kendi gücümü oyunculara âlâ aktarabildiğimi düşünüyorum. Liderimiz ve yöneticilerimizin o güçlerini fazlaca uygun aktarabildiklerini gördüm. Biz maksada inanmış durumdayız. Heyecanı hepimiz hissediyoruz. Bir birincisi başarmak ve bu birincisi başardıktan daha sonra değerli olan devamlılığını sağlamak onu da yeterli bir biçimde yapacağımızı düşünüyorum.”

Okumaya devam et...