Beykozlu
New member
4 Sebzeli Damak Çatlatan Fırında Zerzevat Yemeği (İddia Ediyorum) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 200 gram kadar brokoli
- 200 gram kadar karnabahar
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı zerzevat bulyon
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı patates baharatı (var ise)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle brokoli ve karnabaharı yıkayıp ufak modüllere bölelim.
- Bir tencerede su kaynatıp zerzevatları içine atalım.
- Göz sonucu sıvı yağ ve tuz ekleyip 10-15 dk kadar haşlayalım.
- Akabinde haşlama suyunu süzüp, suyundan 1 çay bardağı kadar ayıralım.
- Havuç ve patatesi çapraz, halka, yarım ay yahut istediğiniz üzere doğrayın.
- Fırın kabına alıp üzerine haşladığımız zerzevatları ve ayırdığımız suyu ekleyip tüm baharatları ve sıvı yağıda ekleyip yeterlice kaşık sayesinde karıştıralım.
- Fansız alt üst ayarda 220° de 15 dk kadar pişirelim.
- Beşamel sos için tereyağı eritip üzerine unu ekleyelim. Kokusu çıkınca soğuk sütü yavaşça çırpa çırpa ekleyelim ki topaklanma olmasın.
- Akabinde 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendirip kıvam alınca ocaktan alalım.
- Fırındaki sebzelerimizin üzerine gezdirelim.
- Fırını fanlı/turbo ayara getirip 25 dk kadar daha sonra (üzeri kızarınca) yemeğimiz hazırdır.
İster et yemekleriyle ister tek başına enfes bir lezzet kesinlikle deneyin pişman olmayacaksınız. Yorumlarınızı bekliyorum.
Afiyet olsun.