Beykozlu
New member
3 Gereçli Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet orta uzunluk patates
- 4 yemek kaşığı dolusu un
- 2. çay kaşığı tuz
- (isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber)
- Sıvıyağ
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Az tuz
- Pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Suyunu düzgünce sıkıp suyunu ‘kullanmayacağız’ dökücez.
- Rendelenmiş suyu sıkılmış patateslerin üzerine unu ve tuzu ek edip uygunca karıştıralım.
- Yoğurur üzere daha sonra ceviz büyüklüğünde köfte formu verelim.
- Tavaya sıvı yağını alıp kızdıralım çıtır patatesleri artlı önlü kızarana kadar pişirelim. Yapacak olanlara afiyet olsun.