“12 yaşındaki kızıma telefon verdiğim için pişmanım.”

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Alicia, “Thaily tuhaf davranmaya başladı. Bizden uzaklaştı ve bize bir şeyler söylemeyi bıraktı. Tüm zamanını telefonda geçirdi” diyor. İşte o zaman cihazı kontrol etmeye karar verdi ve arkadaşlarıyla konuşmanın yanı sıra Adrián adında biriyle de sohbet ettiğini keşfetti.

Thaily, “Beni çok sevdiğini, çok güzel olduğumu ve benimle tanışmak istediğini söyledi” diyor. Onunla Instagram aracılığıyla tanıştı ve bildiği tek şey, onun sözde 16 yaşında olduğu ve ona yüzünün fotoğraflarını gönderdiği. Ancak Thaily, onu şahsen tanımadığını ve okuluna gitmediğini itiraf ediyor. Kız, “Instagram'da hikayelerimi beğenmeye başladı ve ben de onunla bu şekilde tanıştım” diye ekliyor.

Kız, Erkek ve Ergenlerin Kapsamlı Korunması Ulusal Sistemi tarafından hazırlanan OpiNNA raporu, 10 ila 17 yaş arasındaki kişilerin yüzde 53'ünün çevrimiçi ortamda yabancılar tarafından takip edildiğini, kadınların (%65) daha çok yabancılar tarafından takip edildiğini ortaya çıkardı. erkeklere kıyasla yabancılar (%43).

Adrián yüzünün fotoğraflarını gönderirken, Thaily'den kendisine bundan daha fazlasını gösteren görüntüler göndermesini istedi. Herrera, “Kızların en çok talep ettiği şeylerden biri fotoğraf. Ve bu eğilim, evlerinin veya okullarının adresi gibi bilgileri toplamaya başladıklarında yoğunlaşıyor” diye açıklıyor. Alicia, “Bunu görünce ona birkaç kez tokat attım, cezalandırdım ve telefonunu aldım” diyor. İşte cehennemin başladığı yer burası.

Çocuklar günün 6 ila 8 saatini ekran karşısında geçiriyor

O olaydan sonra Thaily haftalarca annesiyle konuşmayı bıraktı; bu daha önce hiç yaşanmamış bir şeydi. Alicia ne zaman yaklaşmaya çalışsa kızı ondan daha da uzaklaşıyordu. Alicia, “Telefonunu geri vermeye karar verdim ama tüm sosyal medyasını sildim” diyor ve kendisiyle iletişim halinde kalması gerektiğini de kabul ediyor.

OpiNNA raporuna göre, 10 ila 17 yaş arasındaki çocuklar günde 6 ila 8 saatini internette geçiriyor ve bu zamanın %84'ünü kullandıkları cihaz cep telefonu oluyor. Ancak daha önce ilk erişime sahip olmuşlardı. Danışmanlık firması Rekabetçi İstihbarat Birimi (CIU), 6 ila 11 yaş arasındaki kız ve erkek çocukların %68,3'ünün internet erişimi olduğunu ortaya çıkardı.

Birkaç hafta boyunca her şey yolunda görünüyordu, ta ki bir gün Thaily arkadaşlarıyla bir meydana gitmek için izin isteyene ve Alicia bunu reddedene kadar. Kızı agresif tepki gösterdi ve neredeyse bir ay sonra hala bitmeyen bir tartışma başlattı. Daha sonra kızının cep telefonunu tekrar kontrol etmeye karar veren Alicia, “Ona hayır dediğimde onun çok agresif davranışını tuhaf buldum” diyor.

Thaily'nin arkadaşlarıyla değil, şu anda WhatsApp'ta sohbet ettiği ve annesinin görmemesi için konuşmayı arşivlediği Adrián'la buluşmayı planladığını keşfetti. Thaily, “Onunla her gün konuştum. Bana kötü şeyler söylemedi. Bana sadece güzel şeyler söyledi” diyor ve bunu kendisinin de can sıkıntısından yaptığını itiraf ediyor.

Bu, Thaily'nin 16 yaşında olduğu iddia edilen bir çocukla ilk karşılaşması olacaktı. OpiNNA raporuna göre, ankete katılanların %10'u internette tanıştıkları ancak şahsen hiç tanışmadıkları kişilerle buluşmaya davet edildiklerini itiraf etti. Bu taleplerden en çok etkilenenler kendilerini herhangi bir cinsiyetle özdeşleştirmeyen kişiler (%20) olurken, bunu kadınlar (%12) takip ederken, erkekler en az etkilenenler (%9) oluyor.

Mesajlar arasında Alicia, Thaily'nin kendisine sürekli ne kadar güzel olduğunu söyleyen ve fotoğraf isteyen diğer “erkeklerle” de iletişim kurduğunu keşfetti. Anne, “Hâlâ çok genç ve ondan göğüs dekoltesinin fotoğraflarını istiyorlardı, o da gönderdi” diye yakınıyor.

Alicia, Thaily'nin meydana çıkmasına izin vermedi. Thaily'nin babası, kaçacağı korkusuyla onu okul kapısından bizzat alacak şekilde çalışma programını bile ayarlamak zorunda kaldı. Bir kez daha telefonu elinden alındı ve bugüne kadar iade edilmedi.
 
Üst