10 yıl sonra Xiaomi Çin'de pazara liderlik ediyor

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, Weibo hesabı aracılığıyla bu başarı için minnettarlığını dile getirdi ve şirketin geçtiği iyi anı vurguladı.

IDC, ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimler karşısında Çin pazarındaki olumlu manzarayı vurguladı.

IDC Asya/Pasifik'teki müşteri cihaz araştırmalarının üst düzey yöneticisi Will Wong, “ABD ve Çin arasındaki gerilimler rahatsız edici haberler yarattı, ancak olumlu taraf, ilk çeyreğin büyümesinin pazar aktörlerine yılın geri kalanında herhangi bir zorlukla karşılaşmaları için daha iyi bir pozisyon vermesidir.” Dedi.

Xiaomi pazara liderlik ederken, ulusal rakipleri çok geride değildi. Huawei, 12.9 milyon adet ve%10'luk bir büyüme ile ikinci oldu. Oppo ve Vivo, sırasıyla% 3,3 ve% 2.3 büyüme ile kendilerini üçüncü ve dördüncü sırada yer aldı.

IDC, bu büyümenin Ocak 2025'te akıllı telefonlara uzanan hükümet sübvansiyonlarından ve Bahar Festivali'nin yüksek satış sezonundan kaynaklandığını söyledi.

Ancak Apple aynı kaderle koşmadı, çünkü satışlarında% 9'luk bir azalma ile beşinci sıraya düştü. Wong, prim fiyat yapısının sübvansiyonlardan yararlanmasını engellediği bu çöküşünü bağladı.

2025 yılında Çin hükümeti iç tüketimi teşvik etmek ve ekonomisini canlandırmak için bir sübvansiyon programı uyguladı. Bu program, daha önce cihazlara ve otomobillere uygulanan mevcut teşvikleri, akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı saatler gibi kişisel elektronik cihazları içerecek şekilde genişletti.

Meksika örneği


Meksika'da Çin yürüyüşleri de piyasa alanlarında ilerlemiştir, ancak danışmana göre, rekabetçi istihbarat birimi (CIU) danışmana göre kendilerini Samsung'dan gelen ilk etapta konumlandırmıyorlar.

Şu anda, Güney Kore şirketi% 27,2 pazar payına sahiptir, ancak 2019'un ikinci çeyreğinde sunduğu% 35.6 piyasa alanına karşı zemini kaybettiği doğrudur.

CIU, son yıllarda Samsung'un yüksek pazar payını ve primini artırma stratejisine odaklandığı düşüşü bağlar, ancak ülkedeki en fazla yer değiştirmiş ekipman ortasıdır.

Motorola, birimlere% 20,9 katılım ve orta ve yarım düşük menzilli bir yaklaşımla Meksika'da en iyi ikinci konumlu rakiptir.

Aynı yaklaşım, Çin markalarını yönlendiren yaklaşımdır. Huawei, Oppo, Xiaomi ve Honor da Meksika pazarında alakalı bir varlığa sahip.

Bu durumda, Xiaomi aynı zamanda%7,7 ile birimler açısından en fazla pazar payı olan kişidir. Onları Oppo (%7.0), Huawei (%6.7) ve onur (%2.9) takip ediyor.
 
Üst